Uslovi korišćenja i prodaje

PAŽNJA: Upotrebom ovog sajta, unošenjem vaših podataka i kupovinom, potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili uslove korišćenja, da se slažete sa vašim i našim pravima i da prihvatate obavezu da ih poštujete. Ukoliko ne prihvatate ove uslove, molimo vas da ne koristite usluge sa ovog sajta.

Telit Power doo zadržava pravo da može izmeniti - dopuniti ove Uslove u skladu sa novim Zakonskim odredbama. Ukoliko niste na našoj mailing listi, savetujemo vas da povremeno proverite Uslove kako bi se upoznali sa eventualnim izmenama - dopunama.

OVAJ SAJT KORISTI KOLAČIĆE ( COOKIES )
a. Šta su kolačići ?
Cookies su delovi informacija koje sajt prilikom otvaranja šalje putem browsera i koji se smešta u memoriju kompjutera korisnika. Kolačići su dizajnirani da budu poverljiv mehanizam websajtova da pamte statističke informacije ( kao što su proizvodi dodati u korpu online prodavnice, ili da bi zabeležili aktivnosti korisnika ( uključujući klikove odredjenih linkova - dugmadi, logovanje ili koje stranice je korisnik posećivao u prethodnim posetama ). Takodje mogu da se koriste kao delovi informacija koje je korisnik prethodno unosio u polja formi, kao što su imena, adrese, lozinke, pa čak i brojeve platnih kartica.
b. Upotreba kolačića na sajtu telit.co.rs
Naš sajt koristi kolačiće isključivo u svrhu poboljšanja usluge korišćenja sajta, omogućavanja korisnicima da brže i sa što manje utrošenog vremena dodju do informacija koje su im potrebne radi kupovine odredjenih proizvoda, kao i radi statističkih podataka potrebnih za unapredjenje sadržaja i rada samog sajta.
Telit Power ne koristi kolačiće radi prikupljanja privatnih i poverljivih informacija korisnika.
U slučaju plaćanja platnim karticama, sajt telit.co.rs prebacuje kompletan proces na procesor ChipCard-a gde se vrši celokupni proces plaćanja, van našeg sistema.

KUPOVINA PROIZVODA
- Kupci koji jednokratno kupuju, nisu u obavezi da se registruju na sajt. Potrebno je samo da prilikom kupovine, da na stranici računa unesete potrebne podatke, koje koristimo kako bismo kupljeni proizvod dostavili kupcu. Potrebni podaci su ime, prezime, adresa, grad, mail i vaš broj telefona, radi mogućeg kontakta.
- Ukoliko postanete stalan kupac - odnosno proizvode na našem sajtu koristite za dalju distribuciju, preporučujemo da se registrujete. Time ćemo imati uvid u vaše kupovine i omogućiti vam bolje uslove, niže cene i razne popuste.

NAPOMENA: Telit Power čini sve da na sajt postavi što tačnije informacije. U tom smislu funkcionalnost i namena proizvoda prikazanih na sajtu su u potpunosti ispoštovani. Što se tiče boja termoizolacionih folija, natpisa i drugih karakteristika koje ne utiču na funkcionalnosti i namenu, mogu se pojaviti neka odstupanja. Ta odstupanja zavise od uvezenih proizvoda - jer fabrike često menjaju izgled svojih proizvoda i pakovanja radi marketinga. Ukoliko ta odstupanja dovode u sumnju tačnost podataka kao i o ispravnost artikala, molimo vas da nas pozovete radi dodatnih informacija.  Možete nas pozvati na telefon: 018 4521-400  ili na email : office@telit.rs.
Cene na sajtu su izražene sa uračunatim PDV.

PLAĆANJE
Telit Power je omogućio korisnicima više načina plaćanja:
- Plaćanje po dostavi proizvoda, prilikom čega kupcu uz proizvod dostavljamo i fiskalni račun;
- Plaćanje platnom karticom ( VISA I MASTERCARD ). Plaćanje se vrši preko ChipCard procesora, prilikom čega je obezbedjena puna sigurnost podataka vaše kartice. Na našem sajtu se ne pojavljuju i ne čuvaju podaci vaše kartice.
Kupcu se takodje uz proizvod dostavlja i fiskalni račun.
NAPOMENA:Prilikom ovog načina kupovine, ukoliko se desi da trenutno nemamo željeni proizvod, ChipCard je obezbedio da se sredstva sa vašeg računa prenose tek pošto im mi potvrdimo da smo u mogućnosti da realizujemo porudžbinu. Tako da su vaša sredstva u potpunosti obezbedjena.
- Plaćanje preko računa. Ovo plaćanje je rezervisano za pravna lica. Za naše stalne korisnike, bez obzira na proračunatu sumu preko sajta, vrši se dodatni proračun kojim se izražavaju pogodnosti koje naši stalni korisnici imaju i uz porudžbinu im se dostavlja i račun.
Za pravna lica koja prvi put naručuju, šaljemo predračun, a po uplati i porudžbinu sa računom.

PRIJAVA ZA DOBIJANJE INFORMACIJA ( PRIJAVA NA NEWSLETTER LISTU )
- Prijavom na našu mail listu, stićete mogućnost da primate informacije o novim i zanimljivim artiklima putem mailova koje povremeno šaljemo našim klijentima.
- Ukoliko ste prijavljeni na mail listu, imate mogućnost odjave, klikom na link za odjavu.

REKLAMACIJE I PRAVO NA OTKAZIVANJE - ODUSTANAK OD UGOVORA
Prilikom dostave proizvoda, moguće su sledeće situacije:
1. Prilikom prijema proizvoda, primetili ste da je ambalaža oštećena  - U tom slučaju roba se mora proveriti na licu mesta zajedno sa kurirom brze pošte i ukoliko je roba oštećena, popunjava se Zapisnik o oštećenju koji potpisuju i kupac i kurir. U tom slučaju robu ne prihvatate. 
2. U slučaju da je proizvod neispravan - odnosno da ne radi kako treba, robu možete da vratite u roku od 14 dana, od dana prijema.
3. Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda u garantnom roku: Ukoliko dodje do funkcionalne neispravnosti proizvoda, a isti je u garantnom roku, možete ga vratiti. Prethodno nam se javite telefonom kako biste opisali neispravnost i dogovorili se daljem postupku.
Ukoliko vraćate proizvod vezan za stavke 2 i 3, troškove vraćanja proizvoda  snosi Telit Power doo.
Napomena:: Na našim proizvodima ( baterijama za laptop, baterijskim paketima, olovno hermetičkim akumulatorima ) stavljaju se nalepnice sa ubeleženim datumom koje predstavljaju garanciju. Ukoliko su te nalepnice oštećene - odnosno ustanovimo da je neispravnost nastala zbog vašeg pokušaja otvaranja proizvoda ili nepravilne upotrebe,  reklamacija neće biti prihvaćena. Fizički oštećen proizvod ne podleže garanciji.

4. Proizvod koji ste kupili ne ispunjava vaša očekivanja ili jednostavno odustajete od kupovine - možete vratiti bilo koji proizvod u roku od 14 dana. Proizvod mora biti zapakovan u originalnoj ambalaži i bez oštećenja. Troškove vraćanja u ovom slučaju snosi kupac.;
Po prijemu vraćenog proizvoda Telit Power doo se obavezuje da uplaćena sredstva za isti vrati kupcu u celosti prema računu.
Ukoliko želite da reklamirate proizvod koji ste dobili, molimo vas da popunite obrazac na stranici: FORMULAR ZA REKLAMACIJE ili nas pozovite na 018 4521 400 ili posaljite mail na: info@telit.rs

POVRAĆAJ NOVČANIH SREDSTAVA
„U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Telit Power doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja”.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA
U ime Telit Power doo se obavezujemo da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.
Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Ukoliko se registruju, kupci imaju mogućnost pregleda i kontrole podataka koje ostavljaju radi poručivanja proizvoda, kao i mogućnost odluke da li žele ili ne da se prijave - odjave sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. 
Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi zaposleni u Telit Power doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA U TRANSAKCIJI
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 
Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

IZJAVA O KONVERZIJI
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.